Sign up for newsletter

RESTAURACJA

Sercem Hotelu Habenda jest Restauracja CZTERY ŻYWIOŁY. To w naszej kuchni powstają niesamowite potrawy, kuszące niepowtarzalnym smakiem i zapachem, zniewalając podniebienia smakoszy.

Szefem kuchni jest Grzegorz Kaczmarek. W jego autorskich kompozycjach, zainspirowanych najnowszymi trendami kulinarnymi, można odnaleźć elementy kuchni staropolskiej, regionalnej czy europejskiej.

Wszystkie dania są przyrządzane z najlepszych produktów – ze świeżych owoców, warzyw i ziół oraz mięs, dostarczanych przez regionalnych producentów. Kucharze przygotowują je wg sprawdzonych receptur, wzbogaconych odrobiną fantazji i z dużą dawką kreatywności. Ta wirtuozeria kulinarna idealnie współgra z eleganckim wystrojem sali restauracyjnej. Wizytówkę restauracji stanowią oczywiście kelnerzy, którzy posiadają niebywały dar – miłość do ludzi. Ich uśmiechnięte twarze to najlepsza rekomendacja tego miejsca.  

Zapraszamy Państwa bardzo serdecznie na kulinarną ucztę. W naszej karcie zapewne znajdą Państwo wiele ciekawych dań, a niepowtarzalny klimat tego miejsca nie pozwoli Państwu o nas zapomnieć.

Restauracja jest czynna w godzinach 14:00-22:00, a w niedzielę i święta w godzinach 12:00-22:00.

MENU A'LA CARTE

PRZYSTAWKI / SAŁATY

Vorspeisen / Appetizers

Salate / Salads

Marynowana polędwica wołowa, bób, rzepa, rzodkiewka 59,00

Mariniertes Rinderfilet, Saubohne, Rübe, Rettich

Marinated beef tenderloin, broad bean, turnip, radish

Arbuz, feta, brzoskwinia, rukola, granat WEGE 47,00

Wassermelone, Feta, Pfirsich, Rucola, Granatapfel

Watermelon, feta, peach, rocket salad, pomegranate

Ser kozi, burak, orzechy włoskie, owoce, rukola WEGE 51,00

Ziegenkäse, Rote Beete, Walnüsse, Frucht, Rucola

Goat cheese, beetroot, walnuts, fruits, rocket salad

Świeże sałaty, kurczak w tempurze, ser grana padano, pomidor koktajlowy, pomidor suszony, owoce 49,00

*wersja WEGA z palonym tofu

Frischer Salat, Tempura-Huhn, Grana Padano-Käse, Kirschtomate, getrocknete Tomate, Frucht (* WEGA-Version mit geröstetem Tofu)

Fresh lettuces, tempura chicken, grana padano cheese, cherry tomato, dried tomato, fruit (* WEGA version with roasted tofu)

ZUPY

Suppen / Soups

Krem z pomidora, salsa paprykowa WEGE 25,00

Tomatencreme, Pfeffersalsa

Tomato cream, pepper salsa

Botwinka WEGE 24,00

Junge Rote-Bete-Suppe

Young beetroot soup

Zupa szczawiowa, jajko, ziemniak 25,00

Sauerampfersuppe, Ei, Kartoffel

Sorrel soup, egg, potato

Żurek na zakwasie, biała kiełbasa, ziemniaki puree, skwarki 25,00

Saure Suppe auf Sauerteig, Weißwurst, Kartoffelpüree, Grieben

Sour soup on sourdough, white sausage, mashed potatoes, greaves

DANIA GŁÓWNE

Hauptgerichte / Main courses

Stek z angusa, pieczony ziemniak, fasolka szparagowa, bób, sos pieprzowy, bekon 99,00                                                                     

Angus-Steak, Ofenkartoffel, grüne Bohnen, Saubohnen, Pfeffersauce, Speck

Angus steak, baked potato, string beans, broad beans, pepper sauce, bacon

Karkówka z dzika, babka ziemniaczana, sos jałowcowy 79,00                

Wildschweinhals, Kartoffelkuchen, Wacholdersauce

Wild boar neck, potato cake, juniper sauce

Schab z kością, młode ziemniaki, zasmażana młoda kapusta 69,00

Schweinelende mit Knochen, neue Kartoffeln, frittierter Jungkohl

Pork loin on the bone, new potatoes, fried young cabbage

Zraz wołowy, pyzy drożdżowe, sałatka z ogórka małosolnego 71,00                

Rinderroulade, Germknödel, eingelegter Gurkensalat

Beef roulade, yeast dumplings, pickled cucumber salad

Perliczka sous vide, młode ziemniaki, cukinia 78,00    

Perlhuhn Sous Vide, neue Kartoffeln, Zucchini

Guinea fowl sous vide, new potatoes, zucchini

Pierś z kaczki, kluski śląskie, modra kapusta, demi glace 79,00                

Entenbrust, Schlesische Nudeln, Rotkohl, Demi Glace

Duck breast, silesian noodles, red cabbage, demi glace

Pstrąg lokalny, frytki belgijskie, świeże sałaty WEGE 68,00                

Lokale Forelle, Belgische Pommes, frische Salate

Local trout, belgian fries, fresh lettuces

Pierogi z lokalnym serem i ze szpinakiem WEGE 52,00

Knödel mit lokalem Käse und Spinat

Dumplings with local cheese and spinach

DESERY

Nachspeisen / Desserts 

Tarta z mascarpone i świeżymi owocami 26,00

Torte mit Mascarpone und frischen Früchten

Tart with mascarpone and fresh fruit

Fondant czekoladowy, biała czekolada, chili 25,00

Schokoladenfondant, weiße Schokolade, Chili

Chocolate fondant, white chocolate, chili

Lody, owoce 36,00

Eiscreme, Frucht

Ice cream, fruit

Torcik bezowy Dacquoise 26,00

Dacquoise-Baiser-Kuchen

Dacquoise meringue cake

Return
This website uses COOKIES.

By browsing it you accept our cookies policy, according to your browser settings. Read more about Privacy Policy

OK, close