Jesienne inspiracje - karta menu jesień-zima
Zainspiruj się naszymi pomysłami i przekonaj się jak smakuje jesień w kuchni. W jesiennym menu nie brakuje grzybów leśnych, dyni, dziczyzny czy gęsiny. Nie brakuje też kolorów, które cieszą oczy i pobudzają wyobraźnię. Zajrzyj do nas już dziś, by słońce na talerzu wprawiło Cię w dobry nastrój. Zapraszamy
PRZYSTAWKI
Borowiki, śmietana, czosnek, jarmuż
Łosoś, ocet ryżowy, musztarda, kwaśna śmietana, sól himalajska, limonka
Carpaccio z polędwicy wołowej, polna rukola, parmezan, kapary, musztarda
Rostbef, ziemniak truflowy, cieciorka, mikro zioła, dressing musztardowo-miodowy
ZUPY
Krem z kiszonej kapusty, kminek, salami
Zupa rybna, papryka, cukinia, imbir, tymianek
Krupnik na consomme wołowy
Zupa grzybowa z kluseczkami pistacjowymi
DANIA GŁÓWNE
Stek z polędwicy wołowej, sos pieprzowy, grillowany ziemniak, dynia, mikro zioła
Pierś z gęsi, kluski śląskie, żurawina, dynia, jabłko
Polędwica z dzika, polenta, czarny bez, brukselka, bekon
Halibut, burak, ziemniak, cukinia, jajo, masło, estragon
Tagliatelle, wołowina, borowiki, pomidory, rubinowa cebula, parmezan, rukola, śmietana
Pierogi z ogona wołowego, fasola, porter, tymianek, zioła
DESERY
Fondant czekoladowy
Kruszona beza, mascarpone, sos malinowy
Tarta z jabłkami, lody waniliowe, śmietana
Dynia, ciasto filo, wanilia, śmietana
Sery regionalne, czarnuszka, kozieradka, pomidory, ricotta w winie
Szef kuchni: Grzegorz Kaczmarek
News list
Zmiany godzin otwarcia basenu
3/12/2024
Zmiany dotyczą tylko marca.
OFERTA STUDNIÓWKOWA 2024
9/15/2023
Zapraszamy do zapoznania się z ofertą studniówkową.
Szkolenia i konferencje w Habendzie
3/24/2023
Profesjonalnie wyposażone sale konferencyjne – sprzęt multimedialny, odpowiednie oświetlenie, klimatyzacja, możliwość zaciemnienia sali, wygodne meble.
WIELKANOC 7-10.04.2023
2/16/2023
Pobyt wielkanocny na wsi.
IMPREZA WALENTYNKOWO-KARNAWAŁOWA
1/13/2023
Romantyczna kolacja walentynkowa + impreza karnawałowa
PRZERWA ŚWIĄTECZNA
12/15/2022
Zapraszamy od 2 stycznia.
LATO NA TALERZU
7/15/2022
Comber jagnięcy, puree z ziemiaków i jagód leśnych, młode warzywa
ZIMOWY DESER LODOWY
1/18/2022
Lody kajmakowo-rumowe
PRZERWA ŚWIĄTECZNA 22 GRUDNIA - 6 STYCZNIA
12/21/2021
MENU A'LA CARTE JESIEŃ/ZIMA
11/9/2021
Wielkopolkie smaki, dziczyzna, dania wege i wega - zapraszamy.